Európai uniós témájú verseny

„4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú verseny
középiskolás diákoknak.
A vetélkedőre olyan négyfős csapatok jelentkezését várják, akik tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus. A csoportok regisztrációját 2015. október 5., 12 óráig fogadják ezen a weboldalon. Itt olvashatók a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is.

4europeAz első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.
Az első forduló kezdete: 2015. október 5. 12:00 óra
A feladatok megoldási határideje: 2015. október 15. 24:00 óra

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. Egy iskolából legfeljebb 2 csapat juthat be ebbe a fordulóba, hogy melyik az a két csapat, az on-line forduló regionális pontversenye határozza meg.*
A regionális döntők várhatóan 2015. november 2. és november 14. között kerülnek megrendezésre az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.
Időpont: 2015. december első fele
Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

A verseny díjazása:

1. helyezés:
Egy strasbourgi tanulmányút az EUROSCOLA keretein belül.

2-4. helyezés:
A verseny 2-4. helyezett csapatai Európa 2016-os kulturális fővárosába, látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

A regionális döntőkön és az országos döntőn résztvevő csapatok oklevelet és tárgynyereményeket kapnak.

FORRÁS

Author: Irén Halász-Hunfalvi