Tehetségműhely értékelése

Számomra érdekes volt ez a kurzus. Volt sok érdekes óra, mint például az önismeretes óra, meg hogy konfliktusokat hogyan kell kezelni. A legnagyobb élmény a pécsi kirándulás volt, nagyon összehozta a csoportot. A Bibliáról is sokat megtudtam.

Csoportos beszélgetés

Tetszett ez az együtt töltött pár hónap. Szerintem nagyon jól összehozta ez a kis program az embereket a csoportban. Művelődés céljából is sokat segített, mivel nem vagyok tipikusan hívő ember, olyan dolgokat ismertetett meg velem ez a Biblia-csoport, amit eddig nem tudtam. A legmélyebb nyomot Pécs tartja bennem. Nagyon szép helyeket láttunk, és nemcsak szórakoztunk, hanem művelődtünk is egyben. Kár lett volna kihagynom ezt az élményt.

JOlvasól éreztem magam, mert egy nagyszerű társasággal voltam. Voltak jó feladatok. A kedvencem az volt, amikor egy adott parancsokat le kellett rajzolni. A kirándulás is még jobban összehozta a társaságot. Örültem, hogy nem olyan volt, mint pl. egy vallási gyülekezet, és hogy nem úgy közelítettük meg ezt az egész programot.

Nagyon jól éreztem magam. A hit (vallás) része az életemnek, így nem volt számomra idegen a téma. Sok jó feladat volt, jobban meg tudtam ismerni a társaimat.

brainstormingAzért tetszett ez az egész külön foglalkozás, mert olyanokat tudtam meg a Bibliáról, amit magamtól sosem tudtam volna meg. Különösen tetszett a külön kirándulás az osztályunk normális részével. Erre a kirándulásra sokáig fogok emlékezni. Nagyon szép templomokban és sírhelyeknél jártunk. Összességében okosabb lettem, ha nem is sokkal, de tágult valamennyivel a tudástáram.

Véleményem szerint ez a Biblia-órák jók voltak. Ami igazán jó volt, az a hangulat, a jó meglátások, a jó tanítások. Ami nagyon emlékezetes volt, az Pécs volt. Pécs, mint város alapból szép, meg minden, de ami jó volt, azok a programok voltak és persze a hangulat. Összefoglalva ezek nagyon jó élmények és egyáltalán minden jó volt.

BoldogságVoltak részek, amik tetszettek, és voltak olyan témák, amik nem annyira. De egészébe jó volt az egész, kialakult egy kisebb közösség, s megismertük jobban a Bibliát. Lehetőségünk volt elmenni Pécsre, ami szerintem jól sikerült és egy jó élmény volt.

Meghatározott vallásnélküliként egy idegenként álltam hozzá, az egész foglalkozáshoz. Pár tanítás utáni délutáni foglalkozás előtt húztam a számat, de sosem volt olyan, hogy rosszul éreztem volna magam egy-egy ilyen kurzus után. Pár haszontalan és számomra nem igazán lázba hozó téma mellett rengeteg hasznos tudás, tapasztalat és élmény büszkélkedik. A Pécs, jó volt.

Nekem az tetszett, hogy az osztályfőnöki órákat az osztály normálisabb felével tölthettem, Vallási szimbólumokmég ha egy órával tovább maradtunk. Emellett majdnem minden érdekelt és érdekes volt, amit tanultunk. A pécsi kirándulás is nagyon jó volt, hogy együtt tölthettünk három napot és érdekes helyeket láttunk. Bibliai szempontból kevésbé tartottam jónak.

A foglalkozáson sok új dolgot tanulhattunk a vallásról és az emberi kapcsolatokról. Az osztály kisebb része összehangolódott az év végére és ez is a Biblia-foglalkozás véget lett. Tanulhattunk az istenekről, a vitákról, világképekről is. Tanárok és a kör tagjaival a pécsi kirándulás lett a vége, amivel a csoport jobban összehangolódott tanulva és városnézéssel.

Együtt gondolkodás
Együtt ötletelünk, megosztjuk gondolatainkat
Author: Szitt Zsolt