Tehetségműhelyek

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával iskolánkban az idei tanévben két tehetségműhely valósul meg.

NTP_72_RGB

Az újságírás iránt érdeklődő diákok a Sportriporter kerestetik (NTP-KKI-B-15-0238) tehetségműhelyen tekinthetnek be a média világának kulisszatitkaiba. 16 tehetség teheti próbára magát a nyomtatott és elektronikus sajtó szerkesztésében, melynek eredményeit a Kovács Pál napon mutatják be az iskola diákjainak. A műhely sportriporterei a Kecskeméten megrendezésre kerülő Öttusa Világkupán saját erősségeik szerint „élesben” is kipróbálhatják a tanultakat.

A tehetségműhely munkája sokrétű: magyar és idegen nyelvi riportkészítési gyakorlatok, újságszerkesztés, video- és honlapszerkesztés, mindemellett külső előadók is segítik a felkészülésüket.

sportriporter_tm

A műhely Lángi Zsófia, Maklári Orsolya és Fehér Attila vezetésével valósul meg, célja a nyelvi és interperszonális tehetségterületek fejlesztése.

A természettudományos érdeklődésű diákok a Mozgásban a világ (NTP-MTTD-15-0188) tehetségműhely munkája során ismerhették meg a természeti mozgások törvényszerűségeit a bolygók mozgásától indulva az emberi test mikromozgásáig. A műhely tagjai több külső helyszínen is tapasztalatot szerezhettek: Medvepark, Audi-gyár.

A mozgások tanulmányozását Geomatek-modellezés tette változatosabbá.

mozgasbanavilag

A műhely Koppányi Anikó, Baranyi Sándor és Kovács Árpád vezetésével valósul meg, célja a természeti és a logikai-matematikai tehetségterületek fejlesztése.

A programok támogatói:

tám