Teszteld magad!

templeton 1Szeptember 15-én indult útjára a Magyar Templeton Program, melynek fő célja a magyar kivételes kognitív tehetségek felfedezése és támogatása a 10-29 éves korosztályban.

A programot a Templeton World Charity Foundation finanszírozza.

A program során a 10-19 éves  diákoknak egy 1-1,5 órás online tesztet kell kitölteniük, akár több részletben is. A felmérés során egyrészt  a kognitív képességek, mint intelligencia, szókincs, munkamemória, problémamegoldás értékelésére kerül sor, másrészt a tehetség kibontakoztatását jelentős módon befolyásoló nem kognitív képességek (motiváció, kreativitás, érdeklődés, kitartás) dimenzióit „tesztelik”. A Nagy Képességteszt online felülete 2015. szeptember 15-e és október 20-a között érhető el a www.templetonprogram.hu oldalon.

templeton2Milyen előnyökkel jár mindez a diákoknak? A 10-29 éves célcsoportból 2000 fiatalt válogatnak be a tesztek alapján a programba, akik tanáraikkal részesei lesznek a Templeton-közösségnek, és közülük a 300 legkiválóbb, az azonosított kivételes kognitív tehetségek 1 éves támogató programban vehetnek részt. A 300 Templeton-follow avatására 2016. március 12-én az Akadémia dísztermében kerül majd sor. Ezt követően szakmai mentorok segítik őket, egyéni fejlődésüket támogató mentor/coach áll mellettük, számos programlehetőséget biztosítanak számukra (a lehetőségek listájáról maguk választhatnak), kapcsolatokat építhetnek. A kreatív, örömteli tanulási lehetőségek és az egyéni szükségletek összhangjaként egyszerre valósul meg a tevékenység, a fejlődés, a tanulás és az élmény.

A program szakmai megvalósítója a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége.

Adj egy esélyt magadnak!

Author: Irén Halász-Hunfalvi